dijous, 28 de gener del 2010

Els veïns d'Amposta reclamen que s'endureixen les sancions per conductes incíviques


EL PUNT.- Amposta

Amposta Els ciutadans d'Amposta reclamen a l'Ajuntament que endureixe les sancions imposades per accions incíviques en la tinença d'animals i infraccions de trànsit. Aquesta és una de les principals conclusions de l'enquesta de participació ciutadana que l'Ajuntament va adreçar a totes les llars de la capital del Montsià i que van respondre un total de 558 famílies. Pel que fa a les àrees de l'Ajuntament més ben valorades, la primera és la de Cultura i Festes, mentre que l'àrea amb una puntuació més baixa és la de Governació, precisament la que regula el civisme en la conducció, l'accessibilitat al nucli urbà i la tinença d'animals. Majoritàriament, els enquestats consideren que s'han d'endurir i ampliar les sancions per les conductes incíviques dels propietaris de gossos i conductors. «Hem detectat que hi ha molt malestar en aquests dos aspectes i ja ens hem posar a treballar per millorar-ho», va explicar la regidora de Participació Ciutadana, Laia Subirats. En aquest sentit, Subirats va avançar que es tornarà a fer una campanya de sensibilització respecte dels animals de companyia i que s'ha canviat el sentit del carrer Sant Ramon per millorar l'accessibilitat al nucli urbà.

Els resultats de l'enquesta també posen de manifest que s'han d'endurir les sancions en cas d'un mal ús dels contenidors de la brossa, per la qual cosa es posaran adhesius als contenidors en què s'advertirà de l'import de la multa que s'aplica en cas d'un mal ús.

Pel que fa als serveis i les infraestructures d'Amposta, els parcs i els jardins obtenen la pitjor puntuació, mentre que el que més valoren els ampostins són les instal·lacions esportives. L'Ajuntament farà una altra enquesta de participació dirigida als joves per copsar les seues necessitats en oferta cultural i d'oci.